Att jobba som frilansare utan eget företag kan vara ett ganska fritt jobb, dock kräver det mer ansvar och att du säkerställer att du får betalt. Inte minst kan det vara krångligt att få betalt eftersom du måste hålla reda på allting själv. Av denna anledning har du en enorm nytta av att använda modern IT-teknik för att skicka ut professionellt utformade fakturor. Den moderna tekniken underlättar faktureringsprocessen och ökar chansen att du får betalt i tid. Det sista du vill göra som upptagen frilansare är att hålla reda på vilka som har betalat och inte betalat. Professionellt utformade fakturor hjälper dig att få betalt och undviker besvärliga interaktioner med kunder som inte har betalat.

Underlätta fakturering med ett auktoriserat egenanställningsföretag

Om det är första gången du ska skapa fakturor bör du veta veta att de vanligtvis innehåller:

  • Namn.
  • Kontaktuppgifter.
  • Fakturanummer.
  • Förfallodag.
  • Belopp som ska betalas.

En faktura innehåller även information om hur betalningen ska ske och eventuella förseningsavgifter. Detta skapar incitament för dina kunder att betala i tid och minimerar risken för missförstånd. Till din hjälp hittar du många bra mallar online som hjälper dig att utforma dina fakturor. Dock är det absolut enklaste och tryggaste sättet att fakturera utan eget företag genom Frilans Finans via mobilen eller datorn.

Frilans Finans är ett auktoriserat egenanställningsföretag med en stabil och välfungerande verksamhet. I själva verket är Frilans Finans inte vilka som helst, utan är Sverige största organisation för egenanställning som sedan 1999 möjliggjort för över 70 000 egenanställda att fakturera utan eget företag. De är marknadens snabbaste aktör inom branschen på att betala ut lön och tar ut inte några dolda avgifter. Dessutom är de i teknisk framkant genom sin IT-avdelning som jobbar kontinuerligt med att optimera gränssnitt och funktionalitet. Se själv genom att klicka in på frilansfinans.se och skapa ett konto för att komma igång!