De senaste 20 åren har grön teknik fått en allt mer framträdande plats i samhället. Det akuta behovet av att motverka klimatförändringarna och koldioxidutsläppen har gjort grön teknik till räddaren i nöden. Precis som namnet antyder innebär grön teknik all form av teknik som är skonsam för miljön och naturresurserna.

Fördelarna med att främja grön teknik för miljön är stora och innefattar:

  • Minskar energiförbrukningen.
  • Bromsar klimatförändringarna.
  • Minskar luft- och vattenföroreningarna.
  • Sparar naturresurser till kommande generationer.
  • Gör det möjligt att på global nivå mätta fler människor.

Samhällets digitalisering har tagit möjligheterna att kontrollera energiförbrukningen till en helt annan nivå. Numera kan du till exempel sätta telefonen på strömsparläge och köpa energieffektiva LED-bildskärmar. Hela tiden lanseras ny grön teknik på marknaden som hjälper människor att leva mer miljövänligt. Ett av de bästa sätten att främja grön teknik är med en elbil.

Kör mer miljövänligt och kostnadseffektivt med elbil

Att köra med elbil framför en diesel- eller bensinbil kommer inte bara vara mer miljövänligt utan också mer kostnadseffektivt. Dessutom kommer elbilen inte kräva samma nivå av service och underhåll som bilar med förbränningsmotor. Att slippa denna del sparar mycket tid och energi som du kan använda till att annat viktigt.

Låt SHIFT Electric Mobility serva din elbil

De få gånger din elbil behöver service har du Nordens ledande expert på elbilar som erbjuder teknisk support till sina kunder 24/7 oavsett var de befinner sig i Sverige, Danmark, Norge eller Finland – ja, hela Norden! Personalen är lika vänlig som välutbildad och kommer att hjälpa dig i den mest kniviga situationen. Förutom exceptionell service tillhandahåller de även tusentals reservdelar för elbilar från de största biltillverkarna, så du kan känna dig trygg med alltid ha en välfungerande elbil på vägarna. Företaget har det passande namnet SHIFT Electric Mobility och på shiftemobility.com kan du läsa mer om detta innovativa företag. Tveka inte att ta kontakt med dem för hjälp eller frågor.

Är mycket lättare att underhålla

Det finns en mängd olika fördelar med att gå över till elbil, allt ifrån lägre underhållskostnader till mindre utsläpp. Eftersom elbilen drivs av ett batteri behöver du inte tanka och oroa dig för bensinpriset. På sikt kommer du att spara betydande summor pengar på att slippa tanka, inte minst om du bor på landsbygden och kör många mil i veckan.

Vidare är elbilen billigare eftersom den har mindre antal rörliga delar som orsakar friktion och slitage. Med en elbil behöver du varken tänka på smörjmedel eller byte av olja. Faktum är att det enda du behöver hålla koll på är bromsarna, däcken, spolarvätskan, luftkonditioneringen samt kylarvätskan till batteriet.