Allt fler fastighetsägare och företag inser vikten av att gå över från traditionella glödlampor till den senaste ljustekniken. Inte minst efter att ha upptäckt hur mycket pengar som spenderas på att betala elräkningar varje månad. Till exempel kan energikostnaden för en normalstor villa ligga på omkring 35 000 kronor per år. Belysningen utgör en betydande del av kostnaderna och kan uppgå till tiotusentals kronor per år beroende på mängden belysning som används. Föreställ dig hur mycket pengar du skulle spara om du minskade energikostnaderna med upp till 80 procent. Lyckligtvis kan du göra just detta genom att installera den senaste ljustekniken LED.

Installera energieffektiv LED-belysning

Till din hjälp för att installera energieffektiv LED-belysning har du Light by Sweden. Detta småländska bolag besitter en stor kunskap och finurlighet som hjälper dig att få toppkvalitativt ljus. Oavsett om det gäller ett mindre eller större projekt hjälper de dig med allt från ljusteknik till ljusplanering och installation. Klicka in på lightbysweden.com redan nu för att komma igång och uppgradera dig till den senaste ljustekniken!

Du kanske undrar varför traditionella glödlampor så ineffektiva i jämförelse med LED-belysning? Det beror på att det mesta av energin går åt för att producera värme och inte ljus. Endast 10 till 20 procent av energin som förbrukas producerar ljus. Samma sak gäller halogenlampor som också producerar mycket värme. Nackdelen med denna värme är att det ökar risken för brand och inte sällan är varma glödlampor orsaken till många bränder. Om du värdesätter din säkerhet är det därför klokt att gå över till LED-belysning för att minska brandrisken avsevärt.

Jämfört med glödlampor är LED-belysning mycket mer energieffektiv och håller upp till sex gånger längre tid. Livslängden är på cirka 100 000 timmar och det betyder att de håller i över ett decennium. På tal om livslängden så är LED-belysning nästan okrossbar och går inte sönder om du tappar den i golvet.