Vid första anblick kan dataspel och spelkonsoler verka som en ganska oskyldig aktivitet som har en väldigt liten nytta i verkliga livet. Dock kan de digitala spelens betydelse för den tekniska utvecklingen de senaste årtiondena knappas underskattas. Det är lätt att glömma bort att det faktiskt är innovationer inom spelindustrin som ständigt främjar IT-utvecklingen. Av denna anledning är det inte så svårt att inse att du kan förbättra dina tekniska färdigheter genom spel.

Nintendo Switch förbättrar dina tekniska färdigheter

När spelare samarbetar för att besegra ett monster tänker de inte alltid på att de samtidigt utvecklar vissa färdigheter – färdigheter som kan komma till stor nytta i verkliga livet. Forskning bekräftar att så är fallet och att du kan utveckla en mängd olika färdigheter, allt från samarbetsförmåga till finmotorik och öga-hand-koordination. Det här är fantastiska nyheter och visar att ha kul går hand i hand med att utveckla sina färdigheter. Så om du vill lättare få jobb eller avancera i karriären är det dags att börja spela!

Ett förslag är att börja spela Nintendo Switch som är en mycket flexibel och mångsidig spelkonsol. Det är Nintendos sjunde stationära spelkonsol som är unik på det sättet att du får både en stationär och bärbar spelkonsol i ett. Ännu en gång visar speltillverkarna att allt är möjligt med tekniken.

Att spela Nintendo Switch kan förbättra dina kognitiva förmågor, såsom reaktionsförmåga, visuospatial förmåga och problemlösning. Gör ett besök på Webbhallen som är Sveriges ledande återförsäljare inom hårdvara, spel och film. Där hittar du ett brett sortiment av Nintendo Switch-konsoler i både de klassiska färger grå och blå / röd samt andra versioner som Monster Hunter Rise Edition. Om du redan har spelkonsolen kan du alltid hitta en ny Nintendo switch kontroll i olika färger och stilar. Det finns många olika färgkombinationer att välja mellan som blå-gul, orange-lila och grön-rosa. Är du ett fan av TV-spelet The Legend of Zelda? I så fall kan du inte missa Switch-kontrollen Zelda Skyward Sword.

4 fördelar med att spela Nintendo

Det råder ingen brist på tekniska fördelar med att spela Nintendo Switch. Här presenteras de fyra främsta:

1. Visuospatial förmåga – När du spelar i virtuella 3D-världar måste du navigera och hitta runt utan GPS eller smartphone. På så vis övar du din visuospatial förmåga som leder till bättre förståelse av avstånd och rymd.

2. Problemlösning – Det centrala i alla TV-spel är att du har ett övergripande mål med en rad problem som måste lösas på vägen. Ofta är inte lösningen uppenbar och du måste planera och tänka till för att hitta en lösning.

3. Matematikförmåga – Många TV-spel inkluderar statistik, siffror och procentsatser får dig att stimulera dina matematiska förmågor. Ibland måste du göra snabba beräkningar för att klara av vissa nivåer.

4. Simultanförmåga – I dagens digitaliserade och uppkopplade samhälle är det nödvändigt med viss simultanförmåga. Det finns inget bättre sätt att öva den förmåga än att spela Nintendos fartfyllda spel.